Landgoed de Weldaed in Barlo-Zuid ligt in het buitengebied onder aan de Aaltense Es, midden in het kenmerkende glooiende coulisselandschap van de Achterhoek. Het privé terrein van totaal ca 3 ha, is voor 2 ha exclusief voor onze gasten beschikbaar. Twee zéér ruime voormalig agrarische bijgebouwen van de uit 1888 stammende boerderij zijn volledig gerenoveerd tot luxe vakantiehuizen terwijl het oorspronkelijk hoofdgebouw van buiten volledig in oorspronkelijke staat en met de originele materialen in 2014 herbouwd is
Kernbegrippen van de Weldaed beginnen met een R: Ruimte, Rust en Royaal Relaxen, en een toepasselijke alliteratie is tevens Waar Welbevinden Wordt Waargemaakt“: het totaalbegrip is Ontspannen. 4 seizoenen per jaar is het de ultieme locatie voor een ‘Wellness Week’ of ‘Weldaedig Weekend’ in de Achterhoek.
Er zijn twee vakantiehuizen beschikbaar: Wellness Villa de Schoppe zowel als Comfort Villa ’t Genoegen geven u elk de privacy die u zoekt, en beide zijn geschikt voor het verblijf van maximaal 4 volwassenen personen plus evt. een babybedje.
Als u de Schoppe kiest is dat altijd uitsluitend voor u privé. U kunt daar geheel naturistisch verblijven als u dat wenst. U heeft u de eigenaren als geestverwanten. NFN leden kunnen in 2017 gebruik maken van het ledenvoordeel.

COMFORTABEL
Beide panden zijn heel comfortabel ingericht met luxe bedden, verfijnd bed- en badlinnen en prettig meubilair in de leefruimten. Prima badkamers en zeer complete keukens veraangenamen uw verblijf in elk van deze panden, waar u in beide een hoge feel-good-factor zult ervaren. In ’t Genoegen zowel als in de Schoppe is naast vloerverwarming als basis een haard een sfeervol warmtepunt. Uiteraard zijn TV en Wifi gratis beschikbaar. De ontvangst met een flesje wijn, verse bloempjes en wat lekkertjes is àltijd uw deel…..
Beide panden zijn perfect geschikt om in elk jaargetijde te vertoeven: vooral ook een gezellig winterweekeinde of winterweek zal zéker bevallen. Luxe gastvrijheidheid stralen ze uit, waarbij een Winter Wellness Week in de Schoppe het ultieme verblijf kan worden.

DUURZAAM
Duurzaamheid staat hoog in het vaandel: elke der 3 panden heeft een A-label. Duurzaamheid wordt tevens concreet toegepast door gebruik van een rietveld voor afvalwaterverwerking, het gebruik van gevitaliseerd water, gebruik van zonne-energie, en het zo veel mogelijk afschermen van belangrijke hoogfrequente stralingsbronnen binnenshuis. Scheiding van afval is primair en alle faciliteiten daartoe  aanwezig. De verbouwing van de boerderij gebeurde zo ‘eco’ mogelijk door houtskeletbouw met houtvezel- en cellulose isolatie tot een R-waarde van 7,3!

OMGEVING
Niet voor niets is de Achterhoek ook in 2018 uitgeroepen tot Nederlands mooiste vakantiegebied. En schieten over de prachtige Achterhoek al woorden tekort, Landgoed de Weldaed is daarvan wel de apotheose: het met loof omsloten privé grondgebied is ca. 3 ha groot en uitsluitend voor onze gasten toegankelijk. Bijna 2,5 ha ervan bestaat o.a. uit een natuurgebied met een drietal grote kikkerpoelen, met onderhouden paden, en idyllische, intieme rustplekjes. Grote kans dat patrijs, haas, fazant of konijn u daar komen begroeten; met een beetje geluk ziet u een ree uit de poel drinken. Elk der 4 seizoenen heeft z’n charme.
Buiten de Weldaed in Barlo/Aalten vindt u historische middeleeuwse stadjes als Bredevoort en Bronckhorst en de wat grotere dorpen als Winterswijk, Lichtenvoorde en Groenlo.
Elk met z’n eigen specifieke kenmerken, en allemaal vlakbij. En Duitsland ligt op 5 km. afstand.