“En zo is het gekomen……”

Met vakantie gaan? Och, moet dat? Teveel uren in vliegtuig of auto, hoe comfortabel ook, het is niet echt ons ding. Ja, die zon willen we wel, dat lekker warme water willen we wel, het vrijheidsgevoel willen we wel, maar er is zoveel dat we nìet willen (files, oponthoud, drukte, wachten, lawaai…..). Dè oplossing lijkt voor ons al die leuke dingen veel dichter bij huis te beleven. Maar ondanks een prachtige villa in het dorp Aalten is dit slechts heel beperkt waar te maken.

Totdat Ada ’s morgens wakker wordt en de droom van die nacht vertelt: zij heeft een boerderij gekocht……. Vier maanden later was dat inderdaad gerealiseerd: het voorhuis al 20 jaar leegstaand, stiertjes op de deel, kippen en kalveren in de schoppe en varkens in de andere schuur.

Dat was in 1994
In Januari 2014 werd  Landgoed de Weldaed geopend.
Inderdaad ja
, het heeft even geduurd……..

Nu, na veel ideeën wijzigen, plannen veranderen, werkzaamheden uitstellen, mag het resultaat er zijn. Vinden wij. Boerderij volledig opgebouwd, mestkelder uitgediept en in de toekomst tot home cinema en schietbaan voor de gasten omgebouwd, de privé woning van Ada en Anjo gerealiseerd op de begane grond, en op de verdieping twee zeer ruime appartementen voor eventuele permanentere bewoning in ontwikkeling.
De varkensschuur (‘t Genoegen) werd een riante en ruime luxe woning en de Schoppe is tot een ultieme wellnessvakantiehuis omgetoverd.

Tja, die zon is vervangen door de stralen van een zonnehemel, de warmte vinden we in onze sauna’s, het water hebben wij in het heerlijk verwarmde binnenzwembad en de jacuzzi. En da’s allemaal geen surrogaat: het vóelt als vakantie, het hele jaar door! Het vrijheidsgevoel is er, de ruimte, de rust, de privacy, het comfort.
En nu kunnen we dat ook nog delen met anderen……….

Wie zijn dat dan, Ada en Anjo?

Ada, ras-Achterhoekse baby boomer, groeide op de boerderij op, waar zij het huishouden runde, ’s avonds werkzaam was in de horeca, en daarnaast de plaatselijke boekhandel mede bestierde. Je gevoel volgen en aanpakken is haar motto. Als Ada even wat anders wil dan ’beheren’, gaat zij op de fiets de omgeving in, ‘vrijwilligt’ in de Aaltense Musea, of pakt een boek mee naar een van haar plekjes in het natuurgebied van de Weldaed.

‘Westerling’ Anjo, overzees geboren, gepuberd in Wassenaar, breed opgeleid (tropische landbouw, kweekschool, conservatorium) kwam eind 70’er jaren toch nog goed terecht in handel en industrie. En in de Achterhoek sindsdien. Anjo ‘onthaast zich’ door muziek te luisteren op z’n iPod, of hij pakt z’n tent en motor en verdwijnt een paar dagen. En tussendoor doet hij af en toe nog wat zaken in Israel.

Samen (sinds 1978) hebben zij met z’n tweetjes het Landgoed de Weldaed tot stand gebracht, dat zij nu beheren en onderhouden. En waar zij de gasten hartelijk verwelkomen en vervolgens zeer discreet hun privacy bewaken.