Op Landgoed de Weldaed in Barlo-Zuid zijn twee zéér ruime voormalig agrarische bijgebouwen van de uit 1888 stammende boerderij volledig gerenoveerd tot luxe vakantiehuizen. Het privé terrein eromheen van totaal ca 30.000 m² is exclusief voor u als gast beschikbaar. Het oorspronkelijk hoofdgebouw is in 2014 volledig afgebroken en in oorspronkelijke staat herbouwd met de originele materialen. Barlo-Zuid ligt in het buitengebied onder aan de Aaltense Es, midden in het kenmerkende glooiende coulisselandschap van de Achterhoek.
Kernbegrippen van de Weldaed beginnen met een R: Ruimte, Rust en Royaal Relaxen, en een toepasselijke alliteratie is tevens Waar Welbevinden Wordt Waargemaakt“: het totaalbegrip is Ontspannen en Onthaasten. 4 Seizoenen per jaar is het de ultieme locatie voor een ‘Wellness Week’ of ‘Weldaedig Weekend’ in de Achterhoek.
Er zijn twee vakantiehuizen beschikbaar: Wellness Villa de Schoppe zowel als Comfort Villa ‘t Genoegen geven u elk de privacy die u zoekt, en beide zijn geschikt voor het verblijf van maximaal 4 volwassenen personen plus evt. een babybedje.
Als u wellnessvakantiehuis de Schoppe kiest zijn alle wellnessfaciliteiten altijd uitsluitend voor u privé. U kunt daar ook geheel naturistisch verblijven als u dat wenst. U heeft u de eigenaren als geestverwanten. NFN leden kunnen in 2019 weer gebruik maken van het ledenvoordeel.

COMFORTABEL
Beide panden zijn comfortabel ingericht met luxe bedden, verfijnd bed- en badlinnen en prettig meubilair in de leefruimten. Moderne badkamers en zeer complete keukens veraangenamen uw verblijf in elk van deze panden, waar u in beide een hoge feel-good-factor zult ervaren. Vloerverwarming in Comfort Villa ‘t Genoegen zowel als de Schoppe is de  basis met daarnaast een haard als sfeervol warmtepunt. Uiteraard zijn TV en Wifi gratis beschikbaar. De ontvangst met een flesje heerlijke wijn, verse bloempjes en wat lekkertjes of vers fruit is àltijd uw deel…..
Beide panden zijn perfect geschikt om in elk jaargetijde te vertoeven: vooral ook een gezellig winterweekeinde of winterweek zal zéker bevallen. Luxe gastvrijheidheid stralen ze uit, waarbij een Winter Wellness Week in de Schoppe het ultieme verblijf kan worden.

DUURZAAM
Duurzaamheid staat hoog in het vaandel: elke der 3 panden is gecertificeerd met A-label. Duurzaamheid wordt tevens concreet toegepast door gebruik van een rietveld voor afvalwaterverwerking, het gebruik van gevitaliseerd water, gebruik van zonne-energie, en het zo veel mogelijk afschermen van belangrijke hoogfrequente stralingsbronnen binnenshuis. Scheiding van afval is primair en alle faciliteiten zijn daartoe  aanwezig. De verbouwing van de boerderij zelf, wellnessvakantiehuis de Schoppe zowel als Comfort Villa ‘t Genoegen gebeurde zo ‘eco’ mogelijk door houtskeletbouw met houtvezel- en cellulose isolatie tot een R-waarde van 7,3!

OMGEVING
Niet voor niets is de Achterhoek ook in 2018 uitgeroepen tot Nederlands mooiste vakantiegebied. En schieten over de prachtige Achterhoek al woorden tekort, Landgoed de Weldaed is daarvan wel de apotheose: het met loof omsloten privé grondgebied is ca. 30.000 m² groot en uitsluitend voor onze gasten toegankelijk. Bijna 25.000m² ervan bestaat o.a. uit een natuurgebied met een drietal grote kikkerpoelen, waar keurig onderhouden landelijke paden doorheen slingeren, en waar u idyllische, intieme rustplekjes vindt. Grote kans dat patrijs, haas, fazant of konijn u daar komen begroeten; met een beetje geluk ziet u bij het ochtendgloren een ree uit de poel drinken: elk der 4 seizoenen heeft z’n charme.
Buiten de Weldaed in Barlo/Aalten vindt u historische middeleeuwse stadjes als Bredevoort en Bronckhorst, de Hanzesteden Doesburg en Zutphen en de wat grotere dorpen als Winterswijk, Lichtenvoorde en Groenlo. Elk met z’n eigen specifieke kenmerken, en allemaal vlakbij. En de grens met Duitsland ligt op slechts 5 km. afstand.