Zodra u de A12 hebt verlaten zijn files en verkeersopstoppingen verleden tijd. De Achterhoek openbaart zich op zijn best: rustig, ruimtelijk en toch intiem. Zo ook de Weldaed: buiten het landgoed is recreatie op elk niveau mogelijk: wandeltochten, of op de fiets, de motor of met de auto. Bijzonder leuk kan het zijn om per (gehuurde) scooter of solex de Achterhoek te verkennen, al dan niet aan de hand van bestaande routes. Op uw verzoek verzorgen wij de huur van een fiets of e-bike, of het arrangement met Solex of Scooter.
Héél veel wandel- en fietsroutes (kruispuntroutes) zijn op papier te verkrijgen bij de VVV (in het Nationaal OnderduikMuseum, en met bestemming de directe omgeving, de gehele regio maar ook langs en over de grens met Duitsland.

Iets bijzonders dat èchte (ont)spanning biedt zijn buitensporten als kleiduiven schieten (niet alleen voor heren!) en ultra light vliegen of een rondvlucht boven de Achterhoek. Minder spannend, maar meer ontspannend is golfen (2 prachtige banen in de buurt), of, juist ìnspannend dus ontspannend diverse outdoor sporten (handboogschieten, tokkelen, MTB-trail, vlotten bouwen, etc………. !
Regel dit prima zelf, of geef uw wens bij uw reservering aan en wij regelen het voor u.

Binnen een half uur autorijden zijn er diverse prachtige musea, kastelen, landgoederen etc. te bezoeken in de Euregio, dus ook over de grens met Duitsland, vijf kilometer van de Weldaed.

Elders op deze site staat een aantal links die u kunnen helpen bij het vinden van activiteiten.

Aktiviteiten

Kunst en Cultuur

Restaurants